Sunday 9 November 2014

tart cheese

Bahan Dasar: Pastri Manis
Bahan (A):
200g mentega
100g gula aising
Bahan(B): 1biji telur
Bahan (C): 420g tepung.
Cara2 : 1. Putar A hingga lembut. Tambah B dan putar hingga gebu.
2. Tambah C dan gaul hingga sebati.
3. Tekankn ke dalam acuan tat.
Inti:
Bahan (A):
250g keju krim
Bahan   (B):
30g mentega
100g gula aising
Bahan (C):
1 sudu besar tepung gandum
Bahan (D):
1 biji telur
Bahan (E):
1 sudu besar jus oren
1 biji parutan kulit oren
Bahan (F):
50g whipping  cream 
Cara2:
1. Tekan pastri manis ke dlm acuan tat.
2. Putar A sehingga licin. Tambah B dan putar hingga ringan
3. Tambah C dan putar hingga sebati. Tambah D dan putar hingga sebati.
4. Masukkan E diikuti F. Putar hingga sebati.
5. Tuangkn inti keju ke dlm acuan tat yg telah disediakn.
6. Bakar pada suhu 175°c selama 30 minit atau sehingga keras dan kekuningan.
😆 Selamat Mencuba 😆(rasepi Rabiatul Ruby)

No comments:

Post a Comment