Wednesday 26 November 2014

Bread garlic

bahan-bahan

4 Kentang sederhana, dibersihkan & jngan buang kulit
4 ulas Bawang putih, dihiris nipis
3 sudu besar Minyak Zaitun
secubit Garam
secubit Black Pepper
secubit Salai Paprika
1 ketul keju Parmesan diparut (mempunyai beberapa tambahan untuk dituang sebai sos sebagai hiasan)
daun kucai dicincang untuk hiasan

kaedah

  Ketuhar haba pada suhu 425 F dengan rak di tengah-tengah ketuhar.
Meletakkan kentang rata di atas papan pemotong dan bermula dari satu
hujung kentang, membuat belahan tentang 3-4mm selain. Potong kepada
kira-kira 1/4 inci dari pangkal kentang. Berhati-hati untuk tidak
memotong semua jalan melalui. Kipas kentang akan keluar sedikit kerana
ia membakarnya.

Menggabungkan minyak zaitun, bawang putih, garam, lada, paprika salai
dan keju parmesan di dalam mangkuk kecil. Dengan berhati-hati memasukkan
getilan campuran ini di antara belahan ubi kentang. Gosok helai kertas
yg luar daripada kentang dengan sisa minyak. Susun kentang atas lembaran
pembakar dan bakar selama kira-kira 40-45 minit. Di dalam ini perlu
masak dan bahagian luar kentang harus menjadi rangup sedikit. Hiaskan
dengan garam tambahan, paprika salai, lada, parmesan dan daun kucai.ok
siap

No comments:

Post a Comment