Wednesday 18 December 2013

AYAM BAKAR KING

SEEKOR AYAM DIBELAH 4
3 BJ BWG MERAH
6 BJ BAWANG PUTIH
1 CM HALIA
1 KIUB PATI AYAM
2 SUDU BESAR SERBUK LADA HITAM
2 BESAR CAMCA MADU (KICAP LEMAK MANIS)
CABAI KERING KISAR SECUKUPNYA..
GARAM SECUKUP RASA..

CARA2NYA
BERSIHKAN AYAM..KELAR. .
KISAR BWG MERAH + BWG PUTIH + HALIA.
CAMPURKAN KEDLM AYAM..HANCURKAN KIUB PATI AYAM DAN TUANG KEDLM AYAM..MASUKKAN BAHAN2 LAIN BERSAMA AYAM..PERAP SELAMA SETENGAH JAM..

BAKAR AYAM..SETIAP 3 MNT BASAHKAN AYAM DGN AIR PERAPAN AYAM TADI..BAKAR HINGGA MASAK..

HIDANGAN DAN RESEPI DISEDIAKAN OLEH ALI HANAFIAH..

CUBA..JGN X CUBA..SANGATTTT SEDAPPP!!!

No comments:

Post a Comment