Wednesday 24 July 2013

MASAK LEMAK LABU DGN KULAT SISIR

BAHAN2nya
SEMANGKOK KULAT SISIR
SEJORONG BESAR LABU
CILI PADI
SEBATANG SERAI DI TITIK
SEDIKIT KUNYIT HIDUP
2 BIJI BWG BESAR MERAH..atau bbrpa biji bwg merah kecil
SANTAN SECUKUPNYA...
GARAM..

CARA2NYA
BERSIHKAN KULAT..RENDAM.kejap...DAN KALAU KULAT TU AGAK BESAR BLH LAH DITUMBUK SEDIKIT..BG DI PENYEK2 JER..
KUPAS KULIT LABU..POTONG LABU SEINCI ATAU IKUT SUKA..BUBUH DLM PERIUK..MASUKKAN SERAI....
KISAR KUNYIT HIDUP, CILI & BAWANG....TUANG KEDLAM LABU DAN KULAT...DIDIH KAN..KEMUDIAN MASUKKAN SANTAN...GARAM..KACAU JGN BERENTI...NANTI SANTAN BERKEPALA PLK..BILA LABU DAH EMPUK..RASA DAH CUKUP..ANGKAT..HIDANGKAN..

No comments:

Post a Comment