Wednesday 7 October 2015

Kek span buah (Haslina kek)

A
150g tpung self raising
150g gula kastor
5 biji telur
1sb ovalette

B
80 ml  minyak masak
80 ml air

Pewarna: 1sb esen (apaa² pun boleh)

Cara²nya:
Pukul bahan A sampai sebati.
Masuk bahan B dan pukul sampai kembang(kembang 3x ganda)
Siap, bahagi adunan ikut kesukaan anda.
Alas loyang bakar 170° 40 min.
Selepas tu potong kek kepada 3 bahagian (blh juga kalau adunan tu di bahagi 3 dan d bakar asing2)..
Sapu ising diatas kek..tabur buah..letak lagi satu kek..sapu ising lagi..tabur buah lagi dan letak lagi satu bahagian kek..sapu aising..dan deco lah kek anda ikut suka anda..

Utk ising...putar kan fresh cream  dgn gula ising..sampai kembang..dan blh guna..

No comments:

Post a Comment