Sunday 15 February 2015

Spagetti Bolognoise

Kuah spaghetti  segera x segera..
Bahan2nya;
●1kg daging/ayam kisar (ramly)
●5 ulas bwg putih..nak ketuk ke..cincang ke..suka awak lah..
●2 botol sos spaghetti   (ikut lah lah perasa apa2 pun dan brand apa pun)
●1 tin bsr tomato puri
●bebola daging 
●cendawan butang dlm tin.. (potong ler ikut suka..airnya buang)

Cara2nya;

Basuh dan tos kan ayam/daging kisar..
Masukkan setengah senduk minyak..tumis bwg putih..bila dah wangi..masukkan daging/ayam kisar tadi..kacau dan biar kan dia agak kecut..masukkan. sos spaghetti  dan tomato puri..
Masukkan juga bebola daging dan cendawn yg tlh d potong tadi..biarkan kuah mendidih  hingga pekat..

Spaghetti ;
Didihkan air masukan.spageti...
Masak .hingga lembut..angkat..tuang ke dlm penapis..basuh dan tuang kan minyak  zaitun..sedikit jer..gaul kan spaghetti   tadi..

Masa nak makan tu taburkan dan serbuk origano

No comments:

Post a Comment