3/4 cwn tpg gandum
1/4 cwn air daun pandan
1 cwn pati santan
3/4 cwn gula kastor @ 1/2 cwn gula biasa ( manis ikut suka boleh lebih @ krg)
4 biji telor ayam 
Sedikit garam, bijan, serbuk  kayu manis n sikit minyak utk dsapu pd loyang
Kalau x da serbuk kayu manis boleh blen dgn daun pandan
Cara2 nya
Masukkan telor, gula dan air daun pandan pukul hgga kmbg.
Ayakkan tpg , panaskan ketuhar 180 , masukan loyang yg tlah dsapu minyak kdlm ketuhar
Masukan semua bahan2 tadi gaulkan sebati sedia utk dbkar selama 45 minit @ sehingga msak .Agak separuh msak blehlah dtabur bijan  
Selamat mencuba
(Rasepi Ton Leman)
Sunday, 9 November 2014
Serikaya bakar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
 
No comments:
Post a Comment