RESEPI MASAK AMPAP
1 labu bwg besar yg merah
3 ulas bwg putih
2 btg serai di ketuk je
7 tangkai cili kering di
potong dua
3 tangkai cili kering di
bland
Halia sebesar ibu jari
Kunyit sebesar ibu jari
4 Keping asam gelugur
Air seckupnya
Garam & Perisa
CARA- CARA:-
1) Bland bwang merah, putih, haliah, kunyit & 3 cili
kering tadi dgn air
2) Kemudian masukkn
dlm periuk dan di susuli oleh ikan kesukaan masing2
3) Masukn serai , cili kering yg di potong2 , asam keping ,garam & perisa .Klau
nk tmbah air lbih pun boleh
ikut cita rasa .Masak api yg kecil dan sntiasa di jga.
Alhmdulillah
Selamat Mencuba
Senyum selalu bila masak...
(Rasepi Rosnani Mastor)
No comments:
Post a Comment