Resepi :-
1 paket cendawan
1 biji telur (saiz A or B, klu C & D kena gandakan)
1 sedikit butter / majerin / planta
6 sudu makan penuh tepung gandum
1 sudu makan rempah ikan / daging (klu nk sedap mix ikan dan daging)
1 sudu garam
Cara2:-
1. Basuh cendawan dengan garam, ratakan, samakan..
2. Kemudian basuh cendawan dgn air sehingga bersih dan yakin suci, dan toskan
3. Bancuh telur dgn sedikit butter, pukul sampai dia timbul lapisan buih
4. Masukan cendawan ke dalam bekas telur dan gaulkan sehingga mereka bersepadu
5. Campurkan Tepung + Mixture rempah + garam secubit rasa
6. Masukan dan gaulkan separuh dari campuran tepung ke dalam cendawan yang telah digaulkan dengan telur
7. Panasakan Minyak dengan api sederhana
8. Semasa hendak menggoreng, celupkan cendawan yang telah di saluti dengan campuran tepung dan telur td ke dalam tepung yang kering, satu persatu
9. Hidangkan ketika panas2, kalau boleh lps kluar kuali truz makan..hihihih Gurau noh Selamat Menjamu Selera
No comments:
Post a Comment