Ok bleh ni cara kak ton  ye..
15 biji cili kering buang biji rebus
1 labu bwang besar
2 ulas bwg putih
3 bhn ni dblen dgn minyak 
Bhn ke 2
5 ulas bwg kecil 
2 ulas bwg putih 
Sedikit belacan dbakar
1" halia  1" kunyit hidup 
1 sudu teh lada hitam
Semua bhn ni dtumbuk
2 btg serai
Sedikit daun kesum 
(Kak x letak bunga kntan x bleh
 mkn)
Semangkok air asam jawa
Sedikit bendi dan ikan ikut suka
Garam dan gula
Masukkan sdikit minyak Tumis bhn² tumbuk msukkan serai yg dititik....garing masukkan cili blen msukkan sedikit air panas...msk smpai pecah minyak...masukan air asam jawa...mendidih msukkan ikn  lpas 10 minit msukkan bendi...daun kesum ...sdikit gula dan sdikit garam...cukup rasanya bleh lah dangkat... 
Wednesday, 4 February 2015
Asam pedas melaka ( kak Ton Leman)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
 
No comments:
Post a Comment