Monday, 8 April 2013

PUDING BISKUT JACOB....


Bhn2nya;

20GM AGAR2
6 KEPING BISKUT JACOB YG TIDAK BERKRIM
1 TIN SUSU PKT MANIS
2 BJ TELUR
SEDIKIT GARAM
AIR KOSONG 7 GELAS
GULA TAMBAHAN JIKA PERLU..
MASAKKAN AGAR2 DGN 7 GELAS AIR KOSONG SEHINGGA HANCUR..

1 TIN SUSU PEKAT + 6 KEPING BISKUT JACOB + 2 BJ TELUR= KISAR HALUS..
TUANG TERUS KEDALAM AGAR2 YG TELAH HANCUR TADI..MASUKKAN SECUBIT GARAM....TERUS KACAU JGN STOP...RASA MANIS DAN MASINNYA..
KLAU CUKUP X PERLU TAMBAH APA2...kalau nk manis tmbh ler gula masa soni ok,.

PERLAHAN KAN API...TERUS KACAU SELAMA 3 Ke 4 MINIT...angkat..tuangkan kedlm loyang.blh dpt satu loyang dan lebih sikit..SEJUKKAN PUDING DLM PETI AIS..letak kat bwh ya...JANGAN LETAK TMPT BEKU...
SETELAH KERAS....TERBALIKKAN ADUNAN KEDLM BKS YANG SESUAI...
POTONG DAN HIDANGKAN??

RESEPI INI DARI TEMAN KAK NOR DAN TEMAN FB KITA....ACU AZILAH..
TERIMA KASIH BANYAK2....YA...

No comments:

Post a Comment