💕 ROTI INTI TAUSA💕
(A)
600gm t.gandum
200ml air
200ml minyak jagung
25gm minyak sayuran
20gm gula
1 sudu teh garam
1 sudu makan marjerin
(B)
200gm t.gandum
120gm minyak sayur
CARA-CARA MEMBUAT:-
~Satukan bahan (A) kecuali
minyak dan air. Masukkan
minyak uli perlahan-lahan
dan diikuti dgn air uli lagi
hingga sebati.
~Uli adunan (B) hgga sebati.
~Timbang dlm 20gm adunan
(A) dan canai
~Untuk adunan (B) bulatkan
dlm 6gm dan masukkn
dlm adunan (A) canai lagi
kmudian baru msukkn inti
kacang TAUSA 6gm canai
bulat , cucuk atas dgn gerpu
sapu m. telur dan tabur bijan
bakar dgn kpnsan 150c atau
ikut kpnasan oven selama
20 minit atau shgga masak
(Oven kros 160c * 25 minit)
💕SELAMAT MENCUBA💕
No comments:
Post a Comment