SEEKOR AYAM DIBELAH 4
3 BJ BWG MERAH
6 BJ BAWANG PUTIH
1 CM HALIA
1 KIUB PATI AYAM
2 SUDU BESAR SERBUK LADA HITAM
2 BESAR CAMCA MADU (KICAP LEMAK MANIS)
CABAI KERING KISAR SECUKUPNYA..
GARAM SECUKUP RASA..
CARA2NYA
BERSIHKAN AYAM..KELAR. .
KISAR BWG MERAH + BWG PUTIH + HALIA.
CAMPURKAN KEDLM AYAM..HANCURKAN KIUB PATI AYAM DAN TUANG KEDLM AYAM..MASUKKAN BAHAN2 LAIN BERSAMA AYAM..PERAP SELAMA SETENGAH JAM..
BAKAR AYAM..SETIAP 3 MNT BASAHKAN AYAM DGN AIR PERAPAN AYAM TADI..BAKAR HINGGA MASAK..
HIDANGAN DAN RESEPI DISEDIAKAN OLEH ALI HANAFIAH..
CUBA..JGN X CUBA..SANGATTTT SEDAPPP!!!
No comments:
Post a Comment